header

bal

Ontstaan van het IJssel en Lek toernooi

Tijdens een Rayon training begin 2007 raakten Nico van Dam en Jan Buitendijk met elkaar in gesprek over het jeugdvolleybal in het algemeen in de regio. Er was weinig samenwerking en er werd weinig georganiseerd. Op het Krimpense Paas toernooi na, dat echter alleen open stond voor de betere jeugdvolleyballers. Voor oefenwedstrijden en toernooien werd nogal eens uitgeweken naar verre uithoeken in het land, terwijl verenigingen die dichtbij zaten niet werden benaderd. Conclusie: Dit kon beter!

Een aantal verenigingen werden benaderd en in 1e instantie besloten VCN, Krimpen en VOY het initiatief op te starten. Met de nodige opstart problemen werd op 15 september 2007 het 1e IJssel en Lek jeugdvolleybal toernooi georganiseerd. Meer dan 70 ploegen van 9 verschillende verenigingen uit de regio, vanaf CMV1 t/m de A jeugd, bonden de strijd aan met elkaar en maakten er een geslaagde volleybal dag van. Het toernooi was volledig bekostigd door een aantal sponsors en adverteerders, dus voor iedereen gratis. Prijzen voor alle deelnemers en een wisselbeker voor de best presterende vereniging maakten het toernooi compleet. Een jaarlijks terugkerend voorbereidingstoernooi voor alle jeugd teams in de regio was geboren.

Op moment van dit schrijven doen alle jeugd teams van VCN, Krimpen, Voleco, DOS, Thor, Dosko, VCH & Molenwiek ‘74 jaarlijks mee aan het toernooi. Aangevuld met gast teams van andere verenigingen heeft het IJssel en Lek toernooi een vaste plaats weten te veroveren op de wedstrijd kalender voor de regionale volleybal jeugd.

Winnaars Wisselbeker:

Jaar 1  –   2007: VOY
                  2008: VOY
                  2009: VC City Bril Krimpen
                  2010: VOY
                  2011: Dosko
                  2012: Molenwiek ‘74
                  2013: VC City Bril Krimpen
                  2014: VCN
                  2015: VC City Bril Krimpen
                  2016: Dosko

 

bal

footer